Jak sprawdzić jakość marihuany

Jak sprawdzić jakość marihuany

Być może nie ma dokładnej nauki opisującej, jak wybrać najlepszą marihuanę, głównie dlatego, że sprowadza się ona do osobistych preferencji. Jest jednak kilka rzeczy, na które należy zwrócić uwagę przy zakupie marihuany.

To bardzo podobne do wyboru, które warzywa lub owoce są najlepsze i najsmaczniejsze w supermarkecie, a może dokładniej, które kwiaty są najlepsze w Twojej lokalnej kwiaciarni.

Chcesz wybrać, na których pąkach ci się podoba, jaki kolor lubisz i jaki ładnie pachnie. Chcesz też szukać złych rzeczy, które mogą negatywnie wpłynąć na marihuanę, takich jak pleśń, pleśń, przebarwienia, a nawet owady.

WYGLĄD

Pierwszą rzeczą, na którą chcesz zwrócić uwagę, zwłaszcza jeśli płacisz na wagę, jest to, czy w chwaście znajdują się nasiona lub łodygi. Ziarna powodują paskudny zapach i ostry smak po spaleniu, a pałeczki mogą wbić się w twoje rolki. Rozdzielanie ich podczas kruszenia chwastów może być prawdziwym bólem głowy. Co ważniejsze, dodają one wagi, która zabiera silniejsze pąki.

Ważna jest również kolorystyka. Chcesz zielone pąki, brązowy na pewno nie jest dobrym znakiem. Mogą być też inne kolory, takie jak fioletowy, czerwony lub pomarańczowy, ale ogólny kolor powinien być zielony. Ważne jest nie tylko ubarwienie pąków, ale także zwrócenie uwagi na ubarwienie kryształków THC na trójkątach.

Kryształki są tam, gdzie THC jest głównie skoncentrowany, więc thrichomes może być najlepszym wskaźnikiem wysokiej jakości konopi, więc im więcej kryształków widzisz, tym silniejszy jest prawdopodobnie chwast. Chcesz, aby te kryształy wyglądały na pochmurne i niewyraźne; czyste kryształy nie są jeszcze w pełni rozwinięte. Nawet jeśli jest dużo czystych kryształów; efekt nie będzie tak silny, jak mętne kryształy dadzą ci.

KLEISTOŚĆ

Kryształy THC powinny czuć się lepkie w dotyku, ponieważ mętne kryształy na trychomach działają jak żywica. Więc jeśli buds czują się lepkie i nie wysychają, gdy są pokruszone lub połamane, masz dobrą wskazówkę o wysokiej jakości konopi.

Pąki, które kruszą się zbyt łatwo i zamieniają się w kupę kurzu, są prawdopodobnie niskiej jakości lub zostały za bardzo wysuszone.

ZAPACH

Jeśli złamiesz pączki lub otworzysz worek, zapach powinien być przytłaczający. Powinieneś go powąchać, jak tylko faktycznie wejdziesz do pokoju. Dobry zapach jest głównym wskaźnikiem tego, jak dobra będzie marihuana. Szczepy o najlepszych zapachach często pakują najmocniejszy poncz, nie wspominając już o odczuciu podczas ich palenia.

Jeśli pąki mają zapach cytrusów, sosny, owoców, a nawet oleju napędowego, jest to dobry znak, że ma dobry bukiet i silny efekt. Buds mogą nawet pachnieć ziemisto lub mieć pewien zapach ciała, jeśli śmierdzi w dobry sposób, to prawdopodobnie jest to dobra jakość konopi.

Dobry zapach jest głównym wskaźnikiem tego, jak dobra będzie marihuana.

Jeśli pąki nie pachną niczym, świeżymi ścinkami trawy, sianem lub nawet pleśnią, to jest to dobry znak, że konopie są złej jakości, więc lepiej ich unikać, a nie kupować. Konopie, które pachną jak pleśń, prawdopodobnie były już zarażone podczas uprawy, albo pąki były bardzo słabo wysuszone i już zaczęły gnić. Jeśli chwast nie pachnie niczym lub sianem, to prawdopodobnie jest stary lub niewłaściwie wyleczony przed pakowaniem.

GĘSTOŚĆ

Pąki powinny z łatwością odrywać się od łodygi, mogąc złamać je palcami. Jeśli pąki zachowują się jak glina i jeszcze bardziej się zagęszczają po ściśnięciu ich palcami, mogły nie zostać odpowiednio wysuszone i utwardzone oraz nie osiągnęły swojego pełnego potencjału.

Chwast może być również zbyt zwarty ze względu na pakowanie podczas transportu; wpływa to również na smak, a co ważniejsze, na łatwość jego palenia. Kruszenie może być bardzo trudne przy próbie zwijania jointa i może nie wypalać się prawidłowo, co powoduje, że jointa, który nie jest łatwy do zwijania i który musi być stale zapalany.

POZIOM WILGOTNOŚCI

Bardzo ważny jest również poziom wilgotności pąków, ponieważ słabo wysuszone chwasty mogą mieć kilka negatywnych skutków dla jakości konopi. Negatywnie wpłynie to na smak, jak również na efekty podczas palenia. Pąki mogą nawet zacząć gnić lub pleśnieć wewnątrz worka, jeśli nie zostaną odpowiednio wysuszone przed ich zapakowaniem.

Kolejny negatywny wpływ, jaki ma poziom wilgotności, ma na cenę; jeśli płaci się za wagę, płaci się za wagę, która w rzeczywistości będzie musiała wyparować, zanim będzie gotowa do spożycia. Oznacza to, że potrzeba więcej czasu, zanim chwast będzie gotowy do palenia, a w rezultacie otrzymasz mniejszą ilość lub wagę niż ta, za którą zapłaciłeś przy zakupie konopi.

SMAK

Jedną z ostatnich oznak dobrego chwastu jest jego smak po uwędzeniu lub odparowaniu. Jeśli kubki dostarczają przyjemną kombinację różnych smaków, nie będąc jednocześnie chwastem na gardle i nie powodując kaszlu, to jest to chwast dobrej jakości.

Zapach i uczucie daje dobre wyobrażenie o tym, jak dobry jest naprawdę chwast, ale jeśli masz szansę spróbować go wcześniej, to daje znacznie lepsze wyobrażenie o tym, co kupujesz.

PODSUMOWANIE

Nawet przy tych wszystkich wskaźnikach, standardy jakości mogą się znacznie różnić w zależności od lokalizacji geograficznej, w której próbujesz kupić konopie indyjskie. Lokalne prawa, klimat lub pogoda mogą ograniczać lub pomagać lokalnym hodowcom i Twoim osobistym doświadczeniom z wpływem i wzbogacaniem rośliny lub Twojej opinii.

Widząc dużo pochmurnych kryształków THC na trójchomach, może to wskazywać, że ta konkretna odmiana konopi ma silną produkcję konopi, a zatem silny efekt.

Jednak efekt może nie być pożądany; jeśli szukasz chwastu, aby uspokoić i kończy się dostarczanie stymulujący wysoki efekt, może skończyć się niezadowolony z zakupu.

Profil smakowy może również nie odpowiadać Twoim upodobaniom, więc wybieraj tylko te odmiany konopi, które dobrze pachną i które mają przypisane im pożądane efekty. Dostępna cena i ilość są również ważnymi czynnikami, które należy wziąć pod uwagę przy podejmowaniu decyzji o wyborze odmiany.

Najbardziej dokładnym i zaawansowanym sposobem podejmowania decyzji jest spojrzenie na dane testowe pochodzące z zaufanego, zewnętrznego laboratorium. Wyniki te mogą pomóc w wizualizacji i zrozumieniu różnych właściwości każdego szczepu oraz różnych efektów i profili smakowych, które mają.