Marihuana Margarita - Zabaw się w ten weekend
Margarita jest już zabawnym, pysznym sposobem na relaks.
W świecie marihuany popularne staje się dodawanie do potraw i napojów. A infuzowanie własnego alkoholu jest łatwiejsze niż myślisz! Niemniej jednak, ten przepis jest prosty, pyszny i pełen konopi. Marihuana Margarita jest idealna na wieczór z przyjaciółmi lub na imprezę!
Marihuana Margarita
Składniki:
- Cztery świeże limonki
- Słoik miodu
- Kilka kubków kostek lodu
- Twoja nowo nafaszerowana lecznicza tequila
- Szklanki do margarity
- Blender o dużej mocy
- Tarka
- Sól, najlepiej sól morska (opcjonalnie)
Metoda:
Jak przygotować tequilę
- Wypełnij słoik mason materią roślinną. Następnie wlej tyle tequili, aby dokładnie przykryć masę roślinną.
- Nałóż pokrywkę, upewniając się, że jest mocno zakręcona. Potrząśnij słojem, upewniając się, że alkohol jest równomiernie rozprowadzony.
- Umieść słoik w chłodnym, ciemnym miejscu w dowolnym miejscu od jednego do trzech tygodni. Jeśli roztwór alkoholu jest potrzebny tak szybko, jak to możliwe, umieść słoik w pobliżu czegoś ciepłego, np. grzejnika lub na górze lodówki, aby przyspieszyć proces. Jeśli zostawiasz słoik na dłuższy okres czasu, sprawdzaj go co jakiś czas, aby nim potrząsnąć i upewnić się, że wszystko w mieszaninie jest równomiernie rozprowadzone.
- Po pozostawieniu roztworu na tak długo, jak to konieczne, odcedź płyn z właściwości botanicznych. Rezultatem powinna być w pełni nasycona tequila o złotym odcieniu.
Marihuana Margarita
- Umieść 1-2 szklanki kostek lodu w blenderze.
- Wrzuć 4-8 łyżek stołowych miodu do blendera razem z lodem.
- Wyciśnij 2-3 duże limonki i dodaj powstały sok do mieszanki w blenderze.
- Dodać pożądany alkohol do margarity. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodzić kieliszki do margarity podczas miksowania. Gdy są już schłodzone, wyjąć z lodówki i zacząć dekorować.
- Dodatkowo, zwilżyć i zanurzyć brzegi w soli, jeśli chcemy uzyskać solony brzeg. Pokrój czwartą limonkę na cienkie półplasterki i zrób małe nacięcie w miąższu każdego plasterka, tak aby można go było łatwo wsunąć na brzeg szklanki.
- Rozłóż mieszankę do szklanek i zetrzyj skórkę z limonki na wierzch każdej porcji. Delektuj się, póki są jeszcze zmrożone!