Marihuana Margarita - Zabaw się w ten weekend

Marihuana Margarita - Zabaw się w ten weekend

Margarita jest już zabawnym, pysznym sposobem na relaks.

W świecie marihuany popularne staje się dodawanie do potraw i napojów. A infuzowanie własnego alkoholu jest łatwiejsze niż myślisz! Niemniej jednak, ten przepis jest prosty, pyszny i pełen konopi. Marihuana Margarita jest idealna na wieczór z przyjaciółmi lub na imprezę!

Marihuana Margarita

Składniki:
  • Cztery świeże limonki
  • Słoik miodu
  • Kilka kubków kostek lodu
  • Twoja nowo nafaszerowana lecznicza tequila
  • Szklanki do margarity
  • Blender o dużej mocy
  • Tarka
  • Sól, najlepiej sól morska (opcjonalnie)
Metoda:

Jak przygotować tequilę

  1. Wypełnij słoik mason materią roślinną. Następnie wlej tyle tequili, aby dokładnie przykryć masę roślinną.
  2. Nałóż pokrywkę, upewniając się, że jest mocno zakręcona. Potrząśnij słojem, upewniając się, że alkohol jest równomiernie rozprowadzony.
  3. Umieść słoik w chłodnym, ciemnym miejscu w dowolnym miejscu od jednego do trzech tygodni. Jeśli roztwór alkoholu jest potrzebny tak szybko, jak to możliwe, umieść słoik w pobliżu czegoś ciepłego, np. grzejnika lub na górze lodówki, aby przyspieszyć proces. Jeśli zostawiasz słoik na dłuższy okres czasu, sprawdzaj go co jakiś czas, aby nim potrząsnąć i upewnić się, że wszystko w mieszaninie jest równomiernie rozprowadzone.
  4. Po pozostawieniu roztworu na tak długo, jak to konieczne, odcedź płyn z właściwości botanicznych. Rezultatem powinna być w pełni nasycona tequila o złotym odcieniu.

Marihuana Margarita

  1. Umieść 1-2 szklanki kostek lodu w blenderze.
  2. Wrzuć 4-8 łyżek stołowych miodu do blendera razem z lodem.
  3. Wyciśnij 2-3 duże limonki i dodaj powstały sok do mieszanki w blenderze.
  4. Dodać pożądany alkohol do margarity. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodzić kieliszki do margarity podczas miksowania. Gdy są już schłodzone, wyjąć z lodówki i zacząć dekorować.
  5. Dodatkowo, zwilżyć i zanurzyć brzegi w soli, jeśli chcemy uzyskać solony brzeg. Pokrój czwartą limonkę na cienkie półplasterki i zrób małe nacięcie w miąższu każdego plasterka, tak aby można go było łatwo wsunąć na brzeg szklanki.
  6. Rozłóż mieszankę do szklanek i zetrzyj skórkę z limonki na wierzch każdej porcji. Delektuj się, póki są jeszcze zmrożone!
0 0 głosowanie Artykuł Ocena